Velkommen til våre nettsider!

Prinsipper for valg av portposisjon for støpestøpeformer til biler

I utformingen av støpestøpeformer for biler er valget av portposisjon ofte begrenset av faktorer som legeringstype, støpestruktur og form, veggtykkelsesendringer, krympingsdeformasjon, maskintype (horisontal eller vertikal) og krav til støpebruk.Derfor, for støpte deler, er den ideelle portposisjonen sjelden.Blant disse faktorene som må vurderes, kan portposisjonen bare bestemmes ved å møte hovedbehovene, spesielt for enkelte spesielle behov.

 

Portposisjonen til støpestøpeformer for biler er først begrenset av formen på støpedelene, mens det også vurderes andre faktorer.

 

(1) Portposisjonen bør inntas på stedet der metallvæskefyllingsprosessen Z er kort og avstanden til ulike deler av formhulen er så nær som mulig for å redusere fyllingsbanens kronglete og unngå for store omveier.Derfor anbefales det å bruke en sentralport så mye som mulig.

 

(2) Plassering av portposisjonen til bilstøpestøpeformen ved den Z-tykke delen av formstøpeveggen bidrar til overføringen av Z-slutttrykket.Samtidig er porten plassert i det tykke veggområdet, noe som gir rom for en økning i tykkelsen på den indre porten.

 

(3) Portens posisjon bør sikre at fordelingen av hulromstemperaturfeltet oppfyller prosesskravene, og prøve å oppfylle fyllingsbetingelsene for metallvæskestrøm til ytterst i Z.

 

(4) Portposisjonen til bilstøpestøpeformen tas i posisjonen hvor metallvæsken kommer inn i formhulen uten virvler og eksosen er jevn, noe som bidrar til å eliminere gass i formhulen.I produksjonspraksis er det svært vanskelig å eliminere alle gasser, men det er en designhensyn å prøve å eliminere så mye gass som mulig i henhold til formen på støpestykket.Spørsmålet om eksos bør vies spesiell oppmerksomhet til støpegods med krav til lufttetthet.

 

(5) For boksformet støpegods kan portposisjonen plasseres innenfor projeksjonsområdet til støpegodset.Hvis en enkelt port er godt fylt, er det ikke nødvendig å bruke flere porter.

 

(6) Portposisjonen til bilstøpestøpeformen bør være så nært som mulig til området der metallstrømmen ikke direkte påvirker kjernen, og det bør unngås å få metallstrømmen til å påvirke kjernen (eller veggen) ).For etter å ha truffet kjernen, forsvinner den kinetiske energien til det smeltede metallet voldsomt, og det er også lett å danne spredte dråper som blander seg med luft, noe som resulterer i en økning i støpefeil.Etter at kjernen er erodert, produserer den muggklebing, og i alvorlige tilfeller danner det eroderte området en fordypning, som påvirker avstøpningen av støpegodset.

 

(7) Portposisjonen bør settes på et sted hvor det er lett å fjerne eller stanse porten etter at støpen er dannet.

 

(8) For støpte deler som krever lufttetthet eller som ikke tillater tilstedeværelse av porer, bør den indre løperen settes i en posisjon der metallvæsken Z kan opprettholde trykket til enhver tid.


Innleggstid: Jun-03-2019